Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πως να εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας

"How to train your Dragon"

Η ταινία είναι γυρισμένη από την Dream Works Animation, το στούντιο που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες Σρεκ, Μαδαγασκάρη και Kung Fu Panda. Βίκινγκς, δράκοι και ένας... ασυνήθιστος ήρωας αποτελούν τα υλικά της ταινίας.

Πρόκειται για μια κωμική περιπέτεια που λαμβάνει χώρα στο μυθικό κόσμο των Βίκινγκς και των δράκων, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κάουελ.

Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Όταν ο Ψάρης συναντά έναν τραυματισμένο δράκο όλα όσα ήξερε για τους δράκους ανατρέπονται...!!

To Trailer της Ταινίας


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πέθανε η γηραιά ηρωίδα του «Τιτανικού» - Gloria Stuart

Όταν παρακολούθησα την ταινία "Τιτανικός" είχα πραγματικά εντυπωσιασθεί από την παρουσία και ηθοποιία της Gloria Stuart. Το Όσκαρ β΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της απόλυτα δικαιολογημένο. Δεν την ήξερα και εξακολουθώ να μην θυμάμαι καμμιά ταινία της. Όμως όταν διάβασα ότι πέθανε σε ηλικία 100 ετών, θεώρησα υποχρέωσή μου να συμπεριλάβω αυτή την ανάρτηση.......


GLORIA STUART
Λίγα Λόγια για την Gloria Stuart

Εχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, η Γκλόρια Στιούαρτ, η «γιαγιά» του «Τιτανικού», άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (26/9/2010) στο Λος Αντζελες. Η Στιούαρτ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1932, έφτασε στο απόγειο της δόξας της στα 87 της χρόνια, όταν κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.
Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, όταν την θεωρούσαν μία από τις νέες ηθοποιούς που μπορούσε να γίνει μεγάλη σταρ, οι πιο αξιομνημόνευτες ταινίες της ήταν εκείνες που γύρισε με τον Τζέιμς Γουέιλ, τον σκηνοθέτη του «Φρανκενστάιν». Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν από τους σεναριογράφους των ταινιών των αδελφών Μαρξ και μαζί τους το 1933 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πανίσχυρου σήμερα Σωματείου των Ηθοποιών.
Η Στιούαρτ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τις τέχνες και τη διακόσμηση και το 1946 αποσύρθηκε από την υποκριτική. Επανήλθε το 1976 με ρόλους κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Φυσικά, η πιο γνωστή της εμφάνιση σε αυτή τη δεύτερη περίοδο της καριέρας της είναι εκείνη της γηραιάς Ρόουζ στον «Τιτανικό». Χάρις σ’ αυτόν τον ρόλο κέρδισε το αστέρι της στο Walk of Fame του Χόλιγουντ, ενώ εξέδωσε και τη βιογραφία της με τίτλο «Απλώς συνέχιζα να ελπίζω». Μετά τον «Τιτανικό», η Γκλόρια Στιούαρτ συνέχισε να παίζει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ιδιαίτερη ήταν η σχέση της με τον Βιμ Βέντερς, καθώς έπαιξε σε δύο ταινίες του, το «The Million Dollar Hotel» και το «Land of Plenty».

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"Τα Κίτρινα Γάντια" - Μια Αξεπέραστη Κωμωδία

Από τις πολυαγαπημένες ταινίες του Παλαιού Καλού Κωμικού Κινηματογράφου. Την έχω δει αμέτρητες φορές και σίγουρα θα την δω άλλες τόσες !!! Συμπάσχω με τον δύστυχο Ορέστη και νομίζω ότι ο καθένας θα έκανε το ίδιο κάτω από τις ίδιες συνθήκες και τις απίστευτες συμπτώσεις !!! Εκπληκτικές ερμηνείες.
Ο Γιάννης Γκιωνάκης (Μπρίλης) και ο Νίκος Σταυρίδης (Ορέστης) στις καλύτερες στιγμές τους. Χαρείτε την.........

"ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ" (1960)
Στο παραπάνω ενσωματωμένο Video Player υπάρχει ολόκληρη η ταινία (όχι απόσπασμα) με καλή εικόνα και ήχο από το Διαδύκτιο. Αν έχετε καιρό, κέφι και θέλετε να δείτε όλη την ταινία για να ξαναθυμηθείτε τις απίστευτα κωμικές σκηνές και τους εκπληκτικούς διαλόγους, κάντε απλά ένα κλίκ στο play
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Σταυρίδης, Μάρω Κοντού, Γιάννης Γκιωνάκης, Μίμης Φωτόπουλος, Βούρτση Μάρθα , Λάζου Πόπη , Ζερβός Παντελής , Λινάρδου Νίκη , Δούκας Κώστας , Βλαδίμηρου Υβόννη , Τζίφος Γιώργος , Καραβουσάνος Πάνος , Μπέλλος Γιώργος , Παλιεράκης Παντελής
Διάρκεια: 84΄
Είδος: Κωμωδία
Έτος: 1960
Κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας "Η Ρένα Εξώκειλε" των Σακελλάριου / Γιαννακόπουλου. Είναι το μοναδικό σενάριο στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου που στηρίζεται σε μια σειρά από απίστευτες συμπτώσεις. Η μαεστρία όμως των δύο συγγραφέων, τις κάνουν να περνούν απαρατήρητες.

Υπόθεση:
Η παθολογική ζήλια του Ορέστη, για τη γυναίκα του Ρένα, τον κάνει καχύποπτο για ο΄τιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Όμως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν κατά την διάρκεια ενός ξαφνικού επαγγελματικού ταξιδιου του Ορέστη, μια σειρά απο συμπτώσεις θα τον οδηγήσουν στη βεβαιότητα ότι η γυναίκα του τον απατά, εξασφαλίζοντας μάλιστα και το πειστήριο του "εγκλήματος", τα κίτρινα γάντια της.

Αν θέλετε να δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ταινία κάντε κλικ --->εδώ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός" - (1961)

"Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ" (1961)
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τσιφόρος Νίκος
Σενάριο: Τσιφόρος Νίκος, Βασιλειάδης Πολύβιος
Πρωταγωνιστούν: Αυλωνίτης Βασίλης, Βασιλειάδου Γεωργία, Ρίζος Νίκος, Λάζου Πόπη, Ρίζου Έλσα, Βογιατζής Γιάννης, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Παππά Νέλλη, Μαυρόπουλος Άγγελος. Χρέλια Γοργώ, Αποστόλου Ζέτα, Αυλωνίτης Γιάννης, Ντάρλας Δ.
Διάρκεια: 89΄
Είδος: Κωμωδία
Έτος: 1961
Τρία Ιερά τέρατα της Ελληνικής Κωμικής Σκηνής εμφανίζονται σε αυτή την ταινία: ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Νίκος Ρίζος. Το εξαιρετικά σπιρτόζικο σενάριο ανήκει στους ταλαντούχους κωμικογράφους και γελοιογράφους: Νίκο Τσιφόρο και Πολύβιο Βασιλειάδη και αποτελεί μεταφορά στην οθόνη του επιτυχημένου ομόνυμου Θεατρικού έργου των ιδίων.

Το σενάριο κινείται αυστηρά στο πλαίσιο της πολυδοκιμασμένης εμπορικά συνταγής: "Προσπάθεια του συζύγου για ένα ερωτικό διάλειμμα από την συζυγική ρουτίνα". Μιά κωμωδία καταστάσεων και ανατροπών. Χαρείτε την ...

Αν θέλετε να δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ταινία κάντε κλικ --->εδώ

" Της Κακομοίρας " (1963) - Κώστας Χατζηχρήστος

" ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ " (1963)
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Χατζηχρήστος(Ζήκος), Νίκος Ρίζος(Κιτσάρας Μπούρμπουρης), Κώστας Δούκας (Παντελής Σκουφάντελος), Μαρίκα Νέζερ (Δέσποινα), Ντίνα Τριάντη (Λίτσα), Νίκος Φέρμας (Μανώλης), Θανάσης Μυλωνάς (Αργύρης), Νέλη Παππά (Φιφίκα),Γιώργος Βελέντζας (Μήτσος)
Διάρκεια: 81΄
Είδος: Κωμωδία
Έτος: 1963
Μια ακόμα Κλασσική Κωμωδία που χαρίζει απίστευτες στιγμές γέλιου με τις λογομαχίες του μπακαλόγατου (υπάλληλου μπακάλικου), Ζήκου και του αφεντικού του, ιδιοκτήτη του μπακάλικου, Παντελή. Η Ταινία αυτή, μαζί με την "Ο Ηλίας του 16ου" και "Ο Κύριος Πτέραρχος" αποτελούν τις καλύτερες στιγμές του Κώστα Χατχηχρήστου.
Μιά απολαυστική ταινία με εξαίρετες ερμηνείες που βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου (1962). Ρυθμίστε τον ήχο γιατί είναι στην διαπασών ! Χαλαρώστε και δείτε την!!!

"Ένα βότσαλο στην Λίμνη" (1952) - Βασίλης Λογοθετίδης

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ (1952)
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σακελλάριος Αλέκος
Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος
Πρωταγωνιστούν: Λογοθετίδης Βασίλης, Λιβυκού Ίλυα, Πρωτοπαππάς Ευάγγελος, Λαλοπούλου Μαίρη, Λαμπροπούλου Καίτη, Σταθάτου Ντίνα, Παπαδάκης Μιχάλης, Ρούσσου Άννα, Στρατηγός Στέφανος, Μωραϊτοπούλου Μπέμπυ, Καρέτας Γιώργος
Διάρκεια: 95΄
Είδος: Κωμωδία
Έτος: 1952
Για τον Βασίλη Λογοθετίδη δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα !! Άξεπέραστος κωμικός ηθοποιός. Οι ερμηνείες του παραμένουν ανεπανάληπτες. Ταινίες όπως το "Σάντα Τσικίτα", "Ο Ζηλιαρόγατος", "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά" και το "Δεσποινίς ετών 39" έχουν περάσει στην Ιστορία.
Βρήκα στο Διαδίκτυο το "Ένα βότσαλο στην λίμνη" ολόκληρο, και θεώρησα υποχρέωσή μου να τιμήσω τον Μανώλη Σκουντρή (Τσίριο Μανώλη) με το να συμπεριλάβω το βίντεο στο Ιστολόγιό μου. Τέτοιες ταινίες όσες φορές και αν τις δεις, δεν τις χορταίνεις. Καλή διασκέδαση !



Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

"Agora" (2009) - Alejandro Amenabar

"Agora"

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Alejandro Amenabar
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Rachel Weisz, Max Minghella και Oscar Isaak

Κεντρική ηρωίδα της ταινίας, είναι η Υπατία, η Ελληνίδα μαθηματικός, φιλόσοφος και αστρονόμος, η οποία ζούσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 391 μ.Χ.

Πρόκειται για ένα έργο που μας μεταφέρει στην εποχή που η πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας πλησιάζει απειλητικά και οι σχέσεις μεταξύ Χριστιανών και Παγανιστών κρέμονται από μια κλωστή.

Σε αυτό το κλίμα, η Υπατία διδάσκει φιλοσοφία, μαθηματικά και αστρονομία, προσπαθώντας να διασώσει την επιστημονική γνώση της αρχαιότητας, ενώ στην Αγορά διδάσκεται η θρησκεία του Χριστιανισμού με βίαια μέσα.

Εντύπωση προκαλεί η ιδιόμορφη σχέση της με ένα σκλάβο μαθητή της, ο οποίος στρέφεται στον Χριστιανισμό για να κερδίσει την ελευθερία του, τρέφοντας όμως ερωτικά αισθήματα για την καθηγήτρια του.
Καθώς η αυτοκρατορία κερδίζει έδαφος με την αύξηση του αριθμού των πιστών στο Χριστιανισμό, στρέφεται εναντίον των ειδωλολατρών και των Εβραίων με σφαγές και τιμωρίες.
Η Αλεξανδρινή επιστήμονας, η οποία υπήρξε η τελευταία αναλαμπή της κλασικής αρχαιότητας, αποτελεί το μεγαλύτερο θύμα των επεισοδίων, βρίσκοντας τραγικό θάνατο από τον όχλο, που την είχε χαρακτηρίσει ως μάγισσα..

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"Robin Hood" (2010) - Ridley Scott

"Robin Hood"

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Ridley Scott
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong

Βρισκόμαστε σε μια Αγγλία του 13ου αιώνα, της οποίας η οικονομική κατάσταση θυμίζει... Ελλάδα εν έτη 2010, αποτέλεσμα των πολύχρονων και πολυέξοδων Σταυροφοριών του Ριχάρδου του 1ου. Μετά τον θάνατο του όμως σε μια μάχη, τέσσερις άγγλοι στρατιώτες αποφασίζουν να λιποτακτήσουν και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους.
Ο επικεφαλής τους, Robin Longstride (Russell Crowe), στο δρόμο της επιστροφής θα υποσχεθεί σε έναν ετοιμοθάνατο ιππότη ονόματι Robert Lonxley ότι θα επιστρέψει το σπαθί του στον πατέρα του στο Nottingham, ενώ παράλληλα θα υιοθετήσει και την ταυτότητα του για να περάσει απαρατήρητος. Φτάνοντας στην Αγγλία, ο Robin και οι 3 φίλοι του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους αβάσταχτους φόρους του νέου, αδίστακτου βασιλιά Ιωάννη αλλά και με τον Sir Godfrey, σύμβουλο του βασιλιά και προδότη παράλληλα, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο στο Νησί με σκοπό την διευκόλυνση μιας επερχόμενη γαλλικής εισβολής.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"Ταξίδι στα Κύθηρα" - Θόδωρος Αγγελόπουλος

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
(1984)

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Ηθοποιοί:
Μάνος Κατράκης (κυρ-Σπύρος)
Μαίρη Χρονοπούλου (Βούλα)
Τζούλιο Μπρόντι (Αλεξάνδρος)
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Αντώνης)

Η Υπόθεση:
Ο πρωταγωνιστής (κυρ-Σπύρος - Μάνος Κατράκης) γέρος πια επιστρέφει στο χωριό του μετά 32 χρόνια εξορίας, όπου ξαναβρίσκει τη γυναίκα του, το σπίτι του, τους φίλους του, αλλά και τους παλιούς εχθρούς του. Όλα, όμως, έχουν αλλάξει: οι άνθρωποι δεν έχουν πια ιδανικά, ούτε είναι ριζωμένοι στη γη ή συνδεδεμένοι συναισθηματικά με τις εστίες τους. Η αδιαλλαξία του να μη πουλήσει το οικόπεδό του, οξύνει τις αντιθέσεις με τους γείτονές του. Δεν μπορεί να συμπλεύσει με την πραγματικότητα που συναντά. Απομονώνεται. Μόνο η γυναίκα του, πιστή και υπομονετική Πηνελόπη, τον ακολουθεί μέχρι το τέλος, στο τελευταίο του ταξίδι, πάνω σε μια σχεδία που τους οδηγεί έξω από τα σύνορα, στο άγνωστο.

Η άποψη μου:
Μια εξαιρετική ταινία, με καλά δομημένο σενάριο, άψογες ερμηνείες, καταπληκτική μουσική και βέβαια την σκηνοθετική ματιά του Αγγελόπουλου. Και κάτι ακόμα. Την συμμετοχή του αγαπημένου μου Μάνου Κατράκη που με την συγκλονιστική ερμηνεία του σε αφήνει άφωνο.
VIDEO 1 : ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ

Τραγουδάει ο Γιώργος Νταλάρας το εκπληκτικό τραγούδι της ταινίας
"Άρρωστη Καρδιά" σε μουσική της Ελένης Καραΐνδρου.

Ο κυρ-Σπύρος (Μάνος Κατράκης) επιστρέφει από την Τασκένδη όπου ζούσε εξόριστος από το 1949 ως ΄Ελληνας της περιφέρειας (ή του περιθωρίου). Του δίνεται άδεια να γυρίσει στην πατρίδα του. Όταν το κάνει διαπιστώνει ότι εκείνη δεν υφίσταται. Το «Ταξίδι στα Κύθηρα» είναι ένα ταξίδι που δεν γίνεται. Τα Κύθηρα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μονάχα στο χώρο του μύθου. Συμβολίζουν την ουτοπική ευτυχία που είναι άφατη μα και ανείπωτα δύσκολη, γιατί δεν έχει αντίκρυσμα στον πραγματικό κόσμο.

VIDEO 2 : ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ
Ένας εκπληκτικός διάλογος με τον Θάνατο
 (όχι τόσο τον φυσικό αλλά τον πνευματικό)

Όπως ο Οδυσσέας στην εκδοχή του Καζαντζάκη διαπιστώνει και αυτός ότι η Ιθάκη του δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γι' αυτόν νόστος και πατρίδα. Το «νόστιμον ήμαρ» του είναι πικρό. Νιώθει ξένος στον τόπο που έχουν πουλήσει στους ξένους άλλοι, «Έλληνες» από χρόνια και με βούλα (πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων). Η Ελλάδα δεν ανήκει στους κυρ-Σπύρους που τη νιώθουν και αγωνίζονται γι' αυτήν αλλά όμως δεν την ορίζουν. Ούτε όμως στους «άλλους» που δεν την ένιωσαν ποτέ. Πως να συμπονέσεις ένα εμπόρευμα;

VIDEO 3 :  ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Στο νεκροταφείο. Η ζωή και ο θανατός. Η αγάπη για την Πατρίδα μέσα από τον δεσμό με τη γή
Ο Χορός του αποχαιρετισμού. Το κόψιμο του ομφάλιου λώρου της Ιδέας από την Πραγματικότητα.

Μύθος και ιστορία πλέκονται σε ένα γόρδιο δεσμό, ένα αξεδιάλυτο κουβάρι, όπου η άκρη της κλωστής δεν χωρίζει στα υφάδια της και μας χαρίζει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης σ' αυτήν την πραγματικά μεγάλη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου

VIDEO 4 : ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Για Μένα


Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Πρόσφατες Αναρτήσεις
από την Λίστα των Ιστολογίων μου

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008