Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"Robin Hood" (2010) - Ridley Scott

"Robin Hood"

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Ridley Scott
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong

Βρισκόμαστε σε μια Αγγλία του 13ου αιώνα, της οποίας η οικονομική κατάσταση θυμίζει... Ελλάδα εν έτη 2010, αποτέλεσμα των πολύχρονων και πολυέξοδων Σταυροφοριών του Ριχάρδου του 1ου. Μετά τον θάνατο του όμως σε μια μάχη, τέσσερις άγγλοι στρατιώτες αποφασίζουν να λιποτακτήσουν και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους.
Ο επικεφαλής τους, Robin Longstride (Russell Crowe), στο δρόμο της επιστροφής θα υποσχεθεί σε έναν ετοιμοθάνατο ιππότη ονόματι Robert Lonxley ότι θα επιστρέψει το σπαθί του στον πατέρα του στο Nottingham, ενώ παράλληλα θα υιοθετήσει και την ταυτότητα του για να περάσει απαρατήρητος. Φτάνοντας στην Αγγλία, ο Robin και οι 3 φίλοι του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους αβάσταχτους φόρους του νέου, αδίστακτου βασιλιά Ιωάννη αλλά και με τον Sir Godfrey, σύμβουλο του βασιλιά και προδότη παράλληλα, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο στο Νησί με σκοπό την διευκόλυνση μιας επερχόμενη γαλλικής εισβολής.

Για Μένα


Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Πρόσφατες Αναρτήσεις
από την Λίστα των Ιστολογίων μου

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008