Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πέθανε η γηραιά ηρωίδα του «Τιτανικού» - Gloria Stuart

Όταν παρακολούθησα την ταινία "Τιτανικός" είχα πραγματικά εντυπωσιασθεί από την παρουσία και ηθοποιία της Gloria Stuart. Το Όσκαρ β΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της απόλυτα δικαιολογημένο. Δεν την ήξερα και εξακολουθώ να μην θυμάμαι καμμιά ταινία της. Όμως όταν διάβασα ότι πέθανε σε ηλικία 100 ετών, θεώρησα υποχρέωσή μου να συμπεριλάβω αυτή την ανάρτηση.......


GLORIA STUART
Λίγα Λόγια για την Gloria Stuart

Εχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, η Γκλόρια Στιούαρτ, η «γιαγιά» του «Τιτανικού», άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (26/9/2010) στο Λος Αντζελες. Η Στιούαρτ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1932, έφτασε στο απόγειο της δόξας της στα 87 της χρόνια, όταν κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.
Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, όταν την θεωρούσαν μία από τις νέες ηθοποιούς που μπορούσε να γίνει μεγάλη σταρ, οι πιο αξιομνημόνευτες ταινίες της ήταν εκείνες που γύρισε με τον Τζέιμς Γουέιλ, τον σκηνοθέτη του «Φρανκενστάιν». Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν από τους σεναριογράφους των ταινιών των αδελφών Μαρξ και μαζί τους το 1933 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πανίσχυρου σήμερα Σωματείου των Ηθοποιών.
Η Στιούαρτ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τις τέχνες και τη διακόσμηση και το 1946 αποσύρθηκε από την υποκριτική. Επανήλθε το 1976 με ρόλους κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Φυσικά, η πιο γνωστή της εμφάνιση σε αυτή τη δεύτερη περίοδο της καριέρας της είναι εκείνη της γηραιάς Ρόουζ στον «Τιτανικό». Χάρις σ’ αυτόν τον ρόλο κέρδισε το αστέρι της στο Walk of Fame του Χόλιγουντ, ενώ εξέδωσε και τη βιογραφία της με τίτλο «Απλώς συνέχιζα να ελπίζω». Μετά τον «Τιτανικό», η Γκλόρια Στιούαρτ συνέχισε να παίζει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ιδιαίτερη ήταν η σχέση της με τον Βιμ Βέντερς, καθώς έπαιξε σε δύο ταινίες του, το «The Million Dollar Hotel» και το «Land of Plenty».

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Για Μένα


Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Πρόσφατες Αναρτήσεις
από την Λίστα των Ιστολογίων μου

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008