Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

"Down by Law" (1986) - Jim Jarmusch

Μία εξαιρετική ταινία του Jim Jarmusch γυρισμένη το 1986. Μαυρόασπρη, "Road Movie", ('ταινία Δρόμου' = Περιήγησης και ρεαλιστικής καταγραφής γεογονότων και τρόπου ζωής) μέσα από τα μάτια ανθρώπων του περιθωρίου. Με πρωταγωνιστές τον John Lurie (έγραψε και την εξαιρετική μουσική του φίλμ - 'Avant-Jazz Rock'), τον Tom Waits (τον πολυαγαπημένο μου τραγουδιστή, που ερμηνεύει και συνυπογράφει την σύνθεση) και τον ταλαντούχο κωμικό Roberto Benigni.
Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση είναι η σκηνή που έτυχε να δώ σε ένα Διαδικτυακό σερφάρισμα. Η κωμική σκηνή με τον Roberto Benigni και το ιστορικό "I scream, you scream, we all scream for ice cream". Ξαναθυμήθηκα την ταινία και πραγματικά θα προσπαθήσω να την ξαναδώ...


Ακολουθούν δύο βιντεάκια από το YouTube. Ένα με την εισαγωγή της ταινίας και την μουσική επένδυση (βασικό Soundtrack) με το εξαιρετικό τραγούδι του Tom Waits με τον τίτλο "Jockey Full Of Bourbon". Και το δεύτερο, με απόσπασμα της ταινίας με το κωμικό στιγμιότυπο με τον Roberto Benigni. Μπείτε στο κλίμα της πραγματικά καλής ταινίας..

"Down By Law" - (1986)

Για Μένα


Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Πρόσφατες Αναρτήσεις
από την Λίστα των Ιστολογίων μου

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008